lördag 9 juni 2012

Full? Aldrig!

Vilodag idag, firar det med att va skitfull på bowlingen! Not
Står och pimplar vatten med årets huvudvärk!! :(

Beställa grejer från mmsports imorgon sen kötta sönder nästa vecka och hoppas att johan blir frisk!

Godnatt

måndag 4 juni 2012

Allt funkar och känns bra!

Tjenare, Simon här och skriver av mig lite efter ett riktigt hårt gympass med några kompisar från jobbet!
Kör på som vanligt med att gå till och från jobbet, ingen frukost innan och äter lite mer kolhydrater till frukost vid 9 och lunch vid 13, går sen till gymmet och idag tränade jag med som sagt några från jobbet!

Nu ska jag inte säga att jag är någon personlig tränare eller så men att få ta med folk som inte tränat så mycket eller så ger mig en sån boost på gymmet, att få hjälpa till och ge tips och pusha dom till deras gräns som dom aldrig varit vid förut!
Helt sjukt vad energi och kraft det ger mig!
Idag körde vi övre bröst och axlar med mage som finnish!

Upplägget var att köra intensivt och försöka lära ut så mycket knep och tips jag kan och försöka finslipa tekniker i många övningar, otroligt nog så var dom riktigt duktiga och fick in teknik och lyssnade riktigt bra!

Körde först lite uppvärmning på lite lätta vikter i snebänk (smith), sen dundrade vi av 3 set var i snebänken jag körde i vanligt medans dom körde i smithen då dom tyckte det kändes riktigt vingligt och konstigt och det förstår jag, snedbänk utan smith är riktigt svårt!

Körde
Snedbänk 3x14 x 60kg
Hantelpress (axlar) 3x10-12 x 23.5kg
Hantelflies incline 1x12x18kg 2x16x16kg
Millitärpress i smith, utan ryggstöd alternerande bakom framför varannan (mjölksyra övning fyfan)
Här kör man varannan framför och bakom alltså 20 reps totalt per set, körde 4set här också vikterna varierade då man vart så satans trött men va uppe på först 40kg sen 2 på 30kg sen sista settet på 25kg eller något..
Stående baksida/utsida axlar med hantlar (delta), 3x14-16 x 12kg rå styrka upp sen stanna uppe och håll emot på vägen ner, det bränner så sjukt mycket på dom 4 sista repsen!
Sista innan mage fick bli sne hantel (bröst) press körde 2 tunga set och 1 lättare, 2x8 x 26kg sen 1x12 x 23.5.kg!

Dags för mage, efter som vi va 4pers så fixade jag fram 4 övningar som vi körde som stationer och roterade 2set på alla övningar och körde till maxrep, samt 10 armhävningar emellan varje övn och ingen vila!
Vi var svettiga och helt slut men jävlar vad bra vi kämpade, imorgon kör vi på stenhårt igen med undersida bröst och triceps får det bli..

Dagens mål ligger i att utveckla formen som jag har just nu, öka i volym och fylla ut den hud som inte gör någon nytta alls och sen styrkan därefter!
Eftersom min kropp verkar reagera så positivt på träning och kost i och med att jag blivit så mkt starkare under SIC (stenhård deff) så hoppas jag kunna öka ännu mer nu när jag ökar kolhydrats intaget och även äter en gnutta efter gymmet!

Musik gör livet så mycket enklare!
In flames, Burden of a Day, The Red Jumpsuit Apparatus !
fan va lätt...


Lite jämförelse bilder, Vänster är bilder från form i Sent April!
Höger är SIC formbilder tagna 31 Maj :) 





söndag 3 juni 2012

Mot nya mål

Tjeännnna Johan här
Inte blivit nå update sen F5 för jag har tillbringat helgen tillsammans med älsklingen och ännu en Bmwträff.

Gick förövrigt mycket bra på f5 förutom bänken, var fruktansvärt kul att tävla. Vädret var det sämsta tänkbara men det var bara att bita ihop och göra det bästa av de. Regn och bara några grader i luften.
Svårt att värma upp tills första grenen när dom inte ens hade dubbel uppsättning tävlingsutrustning :/
Men hursomhelst är jag jätte nöjd med mina 101 reps :) En rolig sak att nämna är att man skulle fylla ett papper med lite allmän info om sig själv innan och bl.a vad man trodde man skulle få för resultat. Där jag skrev 101 rätt så komiskt.

Sjukt skönt att kunna unna sig lite GOOOOOD mat i helgen och någon fika. Vart lite donken på väg hem mot dalarna i fredags. Fan godaste burgaren på väldigt länge.

Har bestämt mig för att delta i Decembercupen också så nu är det bara att börja bygga satana.
Från att ligga på minus i kalorier varje dag till att äta mycket mycket mycket mycket. Lite ovant för magen att få så mycket mat då magsäcken krympt lite under dietandet. Men kul med nya mål och en plats i MM-sports tävlingsteam.

Lägger upp lite filmer från Fitness5 i fredags:)





Hörs sen hare fint ÖÖJ

SIC avslutat, jag fortsätter!

Tjaaabbbaa, har varit helt off ett tag nu på slutet inför och efter SiC!
Johan var iväg till stockholm i helgen och körde fitness 5, han kika en stund på livestreamen när dom körde dips och det såg riktigt bra ut, kul att han är med i krigar i toppen!

Som ni kanske vet så vann tyvärr inte jag SiC tävlingen men vad gör det, jag anser mig själv som en vinnare med det jag åstadkommit och vad alla andra åsdatkommit, helt sjukt!
Finns en tribute film som AV micke satt ihop, man blir fan tårögd med musiken och resultaten folk lyckats med och ja ni får väl kolla själva det är riktigt vackert! Jag ska vara med någonstans runt 4 minuter tror jag, dock gjorde jag bort mig när jag gjorde bilden i sig så liten haha och bred för den delen!



Ja min resa i sig har varit väldigt lång, inte bara SiC som pågått dom senaste 2 månaderna utan även ett år tillbaka började jag med något som jag skulle gjort mycket tidigare, men jag insåg ganska fort när jag väl började att jag inte hade den kropp jag vela eller en kropp jag kände mig bekväm i..
Att kunna gå ut en kväll och faktiskt kunna känna sig bekväm och snygg i kläder är en sån härlig känsla mot förut när man skämdes dom gånger man väl kom i ett par jeans man var och provade!
Liksom man känner varje gång när en person säger att man är snygg tex flickvän eller mamma, hur kan dom tycka det? Ljuger dom?
För jag tyckte ju inte om mig själv...

Mitt mål med allt var att försöka kvarhålla den stackars styrkan jag hade under allt fett och massa av hud medans jag skulle få bort så mycket fett som möjligt, visst hade man styrka i vissa moment när man en gång i tiden vägde 113kg minns att jag satte 200kg i mark lyft back in the days men det var väl inget å hurra över när man inte ens orka en chin eller dip, eller när man hörde hur springbandet segade ner varje gång man tog ett steg för man va för tung...
Har aldrig riktigt haft någon motivation förutom att jag inte tålde se mig själv som jag gjorde det har varit den ända drivkraften tills SiC drog igång.. Och man kan ju se vad lite motivation kan göra, kan ju säga att jag fick kämpa BETYDLIGT hårdare för att gå ner dom 7-8kg jag gick ner på 1.5m under SiC än dom tidigare kilon som jag gått ner, men jag gjorde det som krävdes för att nå det jag idag tycker är kroppen jag velat haft till en början!
Jag känner idag att jag vill fortsätta precis som innan med träning då det blivit en hobby en livsstil, om jag inte tränar en dag(vilodag) så börjar det klia i fingrar och ben direkt man vill liksom dit, man vet att det är det rätta när man följer med en polare och säger man inte ska träna men lik förbannat börjar man dra lyfta och trycka i maskiner och med hantlar/skivstänger...

Har tidigare hållit på med sporter som slalom, fotboll, innebandy och ja visst var man stor då också men det var när jag fick min första dator och insåg hur viktig motion var om man skulle sitta och trycka i sig massa gott hela tiden... Söt suget har för mig inte alls varit så svårt som jag trodde det skulle vara, jag åt nå ofantligt mycket mat och skräp i mina yngre dagar när man var på LAN och spelade dator med kompisar och även på helger och sena uppesittar kvällar på sommarlov.. Man kunde liksom inte sitta där utan att ha något att knapra på..
Idag har man lärt sig så mycket andra nyttiga och goda alternativ att stoppa i sig vid söt sug och det är underbart att kunna sitta och njuta av en kvälls shake med lättkvarg, protein mjölk och lite frusna bär när det istället brukade vara en stor läsk, med godis och chips!

Mitt upp lägg inom träningen har varit att försöka svettas så mkt som möjligt att träna många reps och lite vila då det sägs att detta ska bygga mest styrka på gymmet så har jag kört 12-16 reps hela tiden, självklart har det blivit många powerwalks och springturer i skogen och jag måste passa på att tacka alla nära och kära som funnits där som sällskap och peppning, hade inte gått alls eller iaf lika bra som det gjort utan er!

Det har varit otroligt många upps and downs under denna period ibland har man haft jobb och ibland inte.. dom gånger man inte haft har ekonomin påverkat träningen otroligt mycket, att ibland inte ha tillskott och ibland ha det har varit drygt men också lärorikt då man lärt sig att tillskott faktiskt gör skillnad!
Även att komma hem till en tom lägenhet varje gång efter jobbet och efter gym passen är inte alltid så trevligt men man lär sig komma in i det och man kan fokusera mer på sig själv!

Under första perioden av min deff tidiga september fick jag ett jobb i skogen som röjare(röjsåg), det var här som allt började, jag insåg rätt fort att det inte gick att gå runt och bära på ca 100kg och försöka springa runt i skogen och orka en hel dag, ibland kände jag att matlådorna inte räckte då jag vart hungrig och trött direkt nästan!
Men med mycket slit och stånk lyckades jag sköta träning, kost och jobb och samtidigt hålla humöret uppe och förlora vikt allt eftersom!
Jobbet i sig vart mindre och mindre påfrestande för andning och ben, man kände verkligen att man orkade mer och mer vilket var sån otroligt peppning och motivering att jag tog tag i allt mer seriösare!

Efter jul någon gång började jag träna tsm med Johan och man fick in bra rutiner i träningen, att träna med Johan har varit till sån stor hjälp att jag aldrig kommer kunna tacka han tillräckligt!

Jobbet tog slut och man fick leva på social bidrag, vem som helst kan ju räkna ut att det inte blir så mycket över så man fick helt enkelt köpa dom tillskott man hade råd med och den mat som man fick serverad hemma eller den mat som var billig nog att köpa vilket oftast slutade med tonfisk och ja jag är ganska trött på tonfisk nu efter ett år sådär men bra mat är bra mat oavsett smak!

Nu på slutet började jag och Johan blogga tillsammans, vilket också har varit otroligt kul och skönt att verkligen få ner resultat på "papper" och kunna reflektera tillbaka över hur det varit och hur det har gått framåt i träning och kropps messigt!
Kommer fortsätta med detta så länge intresse visas och inget kommer i vägen!


Dom sista 2 månaderna har varit väldigt intressanta, när Aldrigvila.se micke drog igång Summer is Coming som det heter, kände jag att jag kunde bidra med något, självklart gjorde jag som den tävlings människa man är allt som jag kunnat gjort i min situation för att vinna! Räckte det till? nej det gjorde det inte men jag vann iaf!
Sista månaden av SiC har varit den mest intressanta delen för mig, jag fick jobb och kunde börja sköta kost/sömn/träning på ett helt annat plan än tidigare, man fick in rutiner som funkade och gav resultat!

En helt vanlig "SiC dag" kunde se ut såhär : 05.30 alarm, gick upp drack kaffe, 06.15 va Johan utanför mig, 06.50-55 var jag på jobbet, 09:00 var det frukost, 11:00 kafferast, 13:00 lunch, sen slutade jag 16:00, gick och mötte Johan för att sen gå raka vägen hem och ta Pwo och aminosyror, gick så vi var på gymmet 17:00, tränade ca 1.5-2h och sen gå hem också, väl hemma tog man en protein shake sen var dagen slut.. Vilket betyder att ända maten jag åt som oftast bestod av tonfisk keso, var vid 9 och 13, det är alltså 20h utan mat...
Hur jag orkade jobba och gå och träna utan att helt bryta ihop OCH samtidigt kunna bygga muskler? Jag vart faktiskt starkare under hela SiC och jag fattar inte än idag hur jag kan ha gått ner 8kg och fortfarande ökat i muskler...

Sista veckan av SiC gjorde jag något drastiskt och drog ner på alla kolhydrater, salt och vätska, jag försökte bli av med så mkt vätska i kroppen som möjligt, jag var ute och sprang i vinterkläder för att svettas, jag bastade några gånger och jag tränade extra intensivt.. Dagen då det var dags för att fota laddade jag med kolhydrater för att bli så hård som jag bara kunde och ja jag vet inte hur det hade sett ut om jag inte gjort detta!

Jag har i alla fall kämpat och gjort det jag kunnat och tänker inte sluta!
Jag har gått hungrig mååånga timmar, jag har gått i för små skor som gett mig skavsår och blåsor..
Jag har svettats och jag har svurit många ggr!
Men det har varit så värt det, idag väger jag 80kg ca och mindre än så blir det inte, nu framöver kommer jag börja köra volym träning och äta lite mer mat d.v.s. KOLHYDRATER i form av potatis, ris och pasta...
Idag vet jag hur min kropp ser ut jag vet vad jag behöver göra för att nå mina nya mål jag vet vad jag måste gå igenom för att åstadkomma något och jag vill, jag kan, jag SKA!

Jag vill passa på att gratulera alla som varit med i SiC och krigat, vi har gjort något helt fantastiskt och jag hoppas att allt fler kommer följa våra fotsteg för att må bättre, inget slår känslan att ha fått varit med i detta och tack, TACK mikael hollsten för det du gjort för oss, vi har gjort det vi kan för dig och vi tänker aldrig sluta!

Här kommer resterande formbilder som togs 31/05-12 Och en bild där man ser hela min utveckling från 113kg-80kg :)

Hoppas jag kan inspirera och hjälpa folk att lyckas med det jag lyckts med, är det något så fråga på här eller på facebook eller vart ni nu får tag i mig någonstans!
Tack för mig, fan va lätt!