lördag 26 maj 2012

Standard på en lördag kväll

Då var det helg och som vanligt är man inte ute och dricker och livar utan drar till gymmet en lördag kväll och kör en s.k. "Standard"..
Suget på att festa och dricka har tappats sen bra långt tillbaka då jag anser att det inte bidrar till något än huvudverk och misstag som man ångrar dagen efter..
Bättre att bjuda på sig själv lite och va nykter, har minst lika roligt då!

Hur som helst så kom jag precis hem från gymmet, körde övre bröst!

4set snebänk, 2 lätta, 2 tunga.
3set snehantelpress
4dropset (2 drop på varje) flies i Cabelcross
4set snebänk i smith med riktigt brett grepp, även 2 lätta och 2 tyngre här!
körde lite bred armhävningar när jag kom hem också innan duschen..

Nu blire ut och kika lite är ju ganska varmt än fast solen har gått ner! :)
Chill kväll och imorgon är det dubbla pass som står på tur, ett cardio och ett rygg mage!

Over n out, Simon!

torsdag 24 maj 2012

Schvettigt värre

Tjena, Johan här med en kort update här på kvällningen.
Vart sent på gymmet idag och innan man är klar hemma med alla matlådor, dusch och dylikt rinner tiden iväg rätt så skapligt. Var sjukt kvavt inne på gymmet idag och vart ju ingen skillnad att öppna fönstren snarare varmare :P Men man ska inte klaga nu, är så otroligt skönt med detta väder :)

Slänger upp några filmer från dagens bröst & tricepspass och nån formbild så här en vecka innan tävlingen.
Detta var sista gympasset för mig innan F5, så nu blir de bara nån PW nästa vecka, och försöka hålla vikten i schack.
Vägde 73 på gymmet idag efter alla mål på dagen. Så lite har jag aldrig vägt på den vågen innan.
Så vi får se vad vågen hemma visar imorn bitti då den tenderar att visa mindre än den på gymmet.

Simon:
(Biceps)
Bicepscurl rakstång, 1x6 2x5 50kg, 1x12 1x10 40kg, körde ett sista med excentriska!
Softmancurls, 1x10 1x9 och sista som är på film (13.5/14kg ?), sista va aningen trög men whatthehell!
Hammercurls, 1x10 23.5kg 1x16 20kg 1x20 13.5/14kg, körde riktigt bra kontakt och sakta ner på 2 sista!

(Triceps)
Pulldowns, med rep i CC 3x12x50kg 1x20x36kg
Hantel ovanför huvudet (båda händerna på en hantel, typ pullovers fast sittandes), 1x10x23.5k 2x16x18kg
Pushdowns i CC, 2 dropset 1vanligt, vart 10reps på alla från 63(max) till 18kg då hoppade jag 2 steg varje gång sen när jag va klar på 18, gick jag upp på 28 igen och körde 10 till, 2set av dessa sen vart det maxvikt bara (på film)

Avslutade med att köra lite No money curls, som softmancurls fast stående och börja i vanligt läge för att sedan gå ut med armen som man håller i softmancurlsen! körde lätt och många reps och strikt sen gick vi hem i värmen och nu sitter jag å mumsar på en kvarg efter att ha duschat i ca 30min, skööönt!

Simon körde Biceps & Triceps




Får blir såhär ikväll. Nu ska jag fan sova sååååå Godnatt puss å kram

Sommarkänslor med stort S

Kallpratar lite nu medans vi laddar inför kvällens gympass.
Sitter i solen medans köttet ligger på grillen. Smuttar på en cola zero med is och citron, fyyyyyyfan vad gött de är:)

Simon sitter här bredvid mig och släcker törsten med min "dietdrink" också. Nu ska jag vända fläskfilen hörs sen pussspusss

onsdag 23 maj 2012

Ursäkta för lathet men bättring på G!

Godkväll, Simon här och delar med mig av lite smått och gott!
Va ett tag sen jag skrev så vi skriver väl lite då!

Börjat jobba sen 3 veckor tillbaka så det känns riktigt skönt, kommit igång med maten och fått in nya rutiner vilket innebär att jag går upp 5.30-6.00, fixar kaffe, ägg och packar lite sen 6.20 kommer Johan och möter mig utanför mig och så går vi i rask takt ca 35-40 min innan jag är framme, blir en shake när jag väl är där med extra mycket vatten då vädret tar kål på en när man är utomhus i 3 lager kläder och sliter (kalk och svett reagerar kemiskt och man kan få brännskador, därav massa kläder), frukost 09.00 består av antingen matlåda eller gröt, matlådan innehåller ca 400g keso och sen kött beroende på vad som lagas, 13:00 är det lunch då brukar jag äta gröten eftersom jag står mig längst på den och brukar äta ca 2-3 ägg till 2dl gröt med mjölk och kanel, sen en banan och ett äpple till det..

16.00 slutar jag för dagen och det blir powerwalk till Johan och sen hem till mig för att ta pwo, går direkt till gymmet så vi är där till ca 17:00 sen kör vi i ca 2h så är hemma igen 19:20 ungefär...
Tar en shake och sen är det bra för min del!

Alltså blir det 2 mål om dagen, jag känner att min kropp reagerar otroligt bra med det jag äter och stoppar i mig, har otroligt med energi fast jag inte äter så mkt och orkar prestera på både jobb och gymmet vilket är mina prioriteringar just nu!

Dagens pass vart nedre delen av bröstet och mage.
7set bänkpress, 3tunga 4lättare. Har börjat kört bredare grepp i hopp om att få lite bredare muskulatur
3set decline hantelpress 2tunga 1lätt (sätter fötterna på bänken och trycker upp rumpan, kräver lite balans!
3set hantelflies focus på nedre delen körde ganska lätt och många reps för att verkligen känna kontakten och få lite drag i tuttarna!
körde även 3 set dips 2 tunga och 1 på KV hade 21kg hantel i dom tyngre och fick av 2x6 iaf vilket är helt okej då jag va rätt slut redan!

Avslutade med lite random övningar mage, sidolyft med hantel, situps med dyn och statiskt, sänka benen och röven sakta medans man har övre ryggen mot dynan och håller emot allt man orkar, sen drog jag lite i repet i cabelcrossen sittandes ner mot marken, fick nästan kramp i magen då jag körde utan vila och bara köttade på, härlig känsla när man kollar i spegeln efter magövningarna och verkligen ser hur rutorna kommer fram mer å mer!


Har vägt ca 85kg i 2 veckor nu och känner att jag får fram mer och mer definition och fett försvinner, dock när fett försvinner blir det mer hud och har man vägt lite innan som jag har så blir det mycket hud över.. men jag antar att om huden en gång kunnat tänjts ut så kommer det åka tillbaka med tiden, kommer bli mycket kondition och "fitness" träning i sommar då jag älskar att träna utomhus!

Idag landa vågen på 83kg och jag väger mig varje gång innan jag gymmar dvs efter båda och ända mat intagen jag tar, vilken skön känsla att man inte tappar på gymmet men sjunker i vikt, vet inte om jag vill gå ner mer i vikt som det ser ut nu men 80kg där får det fanimej va stopp!

Upplägget i träningen har ändrats lite nu på sistånde, prio på mage och undre delen bröst samt ben men ben går segt iaf nu när jag börjat gått på morgonen...
Sämst springskor som är för små och ger skavsår, benhinnorna svider.. Jag gnäller mycket men gör det jag ska och måste ändå!

Har man inte pengar får kroppen lida?
Hur som haver har jag inhandlat mitt första linne som jag kan använda och faktiskt trivs att se mig själv i !


Rundar av med en bild och säger på återseende har lite saker att fixa, lägenheten ser förövrigt ut som jag vet inte vad så lär ta tag i städning och lite "mansgöra"

1 vecka till SiC, FANVALÄTT!!!!

tisdag 22 maj 2012

Tisdag Check

Tjenare, Johan här
Nuså för vi ta och skärpa oss med bloggen, har inte blivit mycket till updates på hela helgen. Har igen bra ursäkt heller bara ren lathet.

Den här veckan jobbar jag som "man ska" alltså sju till fyra. Har inte gjort det på skit länge för folk har varit sjuka så jag fått lov att ta deras skift de veckorna jag skulle gått dag.
Man känner direkt skillnad på energin i kroppen när man inte jobbar så konstiga tider. Humöret är på topp hela dagarna och jag blir aldrig trött heller. Ett plus i kanten är ju det underbara vädret som kommit och hälsat på.
En till bra sak när jag jobbar dag är att jag och Simon kan ta morgonsPWn tillsammans till jobbet :)

Dagen har sett ut som så. Gick upp i morse och tog en kaffe innan jag gick ner mot Simon som redan stog ute och väntade på mig i morgonsolen. Jobbade till fyra, gick å mötte Simon igen efter jobbet.
Passade på att blanda en PWO på jobbet innan jag gick. Världens godaste smak på Bcaan förresten, så jäkla läskade och fräsch Mango. Kör bara med bcaa och Gakkic atm men de funkar fint.
Så gick och smuttade på den påvägen hem för att byta om och direkt gå till gymmet. Fick med mig en celsius som jag knäppte i solen också :)
Solen stekte på rätt så bra på eftermiddagen så de vart topless och ryggsäck hem. Man vill ju inte få "bondebränna", då är de snyggare med ryggsäcksbränna haha.


Väl uppvärmd av PWn började vi med knäböj.
Tror de vart 6 set totalt, 1 uppvärmningsset, 3 tunga, 2 lättare.
Sen körde jag Raka marklyft upp till 100 och vände. Räknade inte seten utan körde på tills jag kände att de var nog för ryggen som är lite trött.
Avslutade i bensparken 5 set varav de 2 sista seten var dropset.
Här är en muuvie på rakmarken:


Svepte min postworkout (Whey 100), som är höjdpunkten på benpassen för de är så jäkla tungt :P
Lugn lugn promenad hemåt, svängde förbi hemköp för att handla de som fattades till middagen som idag vart grillad lax, klyftpotatis och kvargsås.
Satt mig ute och åt middag idag. Satan vad gött de var att bara sitta och se ut över Siljan och smälta maten.


Det är snart bara en vecka kvar till FitnessFive och formen är då i fas som jag planerat. Väger mig nästan varje morgon innan jag ätit eller druckit något. Imorse stog den på 73 och det har den gjort i typ en vecka nu. Så jag hoppas att den vågen stämmer någorlunda. Skulle ju vara snopet om jag stog på tävlingsdagen och vägde in på mycket mer. 
Spännande som fan är de. Är jäkligt taggad nu. Har inte direkt nå prestationsångest heller så de är skönt. Jag satsar ju inte på att vinna för de vet jag att jag inte klarar av. Gör de ju mer för att det är en utmaning för mig själv och se vad jag går för när de verkligen gäller. Och jag vet ju ungefär vad jag kommer hamna på för resultat då jag kört några minif5tävlingar på senaste helgerna. 
De var de jag hade att berätta idag. 
Såg att dom har grymma Rabatter just nu på MM förresten så passa på.

Hörs imorgon puss puss

söndag 20 maj 2012

Blame it on D3

God morgon johan här.
Sitter hemma hos simon just nu och dricker kaffe innan vi ska ut på en PW.
Har inte blivit mycket update i helgen pga lan och främst av allt diablo 3:p
Sorry guys. Ska försöka sammanfatta helgens träning i ett senare inlägg men nu ska vi ut och gå hej svejs :)