tisdag 19 juni 2012

Springtur och massa pröst!!

Godkväll, Simon här och delar med mig av min vardag!
Hur i fanken kan det blåsa så mkt?...

På jobbet (kalkbruk) så blåste det så mkt att vi kunde inte va utomhus utan skyddsglasögon och munskydd för det bara yrde massa olika typer av kalk som är farligt, så inge roligt alls men dagen räddades av att jag fick åka hem vid 4 och träna!


Dagens frukost och lunch, ca 450g kyckling, 250g lättkvarg, 200g tonfisk och 4 potatisar!
Bra med protein och lite halvsnålt med kolhydrater men måste orka jobba också!

Väl hemma efter jobbet så laddade jag upp min nya smartshaker från BS, Innehållandes :
I shakern, 3 skopor VIP-X Extreme Mango och 1skopa BCAA-XX Mango
Mellersta burken, BCAA-XX intra workout (under passet)
Och längst ner, 1.5dl BS Whey 100 blåbär!
Sist men inte minst en protein bar från BS, Coconut, Chocolate (riktigt god, klar 1a och äpple kanel därefter)



Tog bilen till gymmet då jag skulle köra konditions pass innan det var dags för bröst, väl på gymmet inser jag snabbt att jag lär ändra mina planer då det råder strömavbrott haha... aja var bara å traska iväg utomhus, körde intervaller i ca 1h gå, kuta, jogga, gå, kuta, jogga osv..

Halvsvettig pga det blåsiga vädret, och hyffsat slut då jag körde ben igår och klippt gräs hela j*vla dagen på jobbet idag kände jag även av vaderna som tog bra stryk igår, blir att köra mer vader framöver!

Hur som helst, dagens upplägg var ganska enkelt, fokus på bänkpress, körde totalt 9 set, 5set breda 4set "vanliga?" Fick som mest av en 6a på 90kg och typ 15-16 på 70kg så det är väl dugligt!
Provade även att köra liggande bänkpress på marken alltså bara den övre rörelsen, den vart ju riktigt explosiv då man stannade varje gång och avlastade med armbågarna i marken, måste säga att jag fick riktigt bra kontakt och pump, vart 4set där med 60kg 14 reps typ.

Gick vidare till hantelflies i snebänk, körde 3 set alla 3 dropsets, körde 8 reps på alla vikter, började på 21kg och slutade på 12kg, använde 18,16,14.5,12kg riktigt slut vart man, körde sen flies i cabelcross nerifrån dropset här med, 3set 10reps.

Sen vart det bröstpress (ny maskin) provade lite olika vikter (maxade den också 2reps, tror max vikt va på 117kg ca) körde 3set med 2 olika vinklar typ brett och tätare grepp lite lättare på brett!

Efter detta va jag totalt slut men jag kände att jag hade lite ork kvar så körde armhävningar sen vinglade jag ut i bilen och njöt av mina proteinshake och protein bar!

Länge sen jag hade sån pump i bröst, tackarfan för det!
Kommer bli mer cardio framöver iaf innan passen 10-30 min, kroppen känns riktigt bra, har ökat kolhydraterna drastiskt och jag ser absolut ingen formförsämring sen deffen utan snarare bättre, ligger idag på 83-85kg ca och det känns super! 85-90kg är max vikt för mig och jag kommer absolut inte skynda mig dit utan tänker fortsätta slipa på dagens form!

Nu blire matlagning och en dusch sen sängen, hejhopp!





måndag 18 juni 2012

Inviger Kortveckan

Tjabba Johan här
Har nyss kommit hem från dagens träning på TOKA rättvik. Har börjat kört ett nytt schema tillsammans med Martin som är hemma i Rättvik över sommarn då dom har lov. Vet inte om det är optimalt för just byggning men tycker det är prio på dom muskler jag vill få större så borde funka rätt så bra.
Kommer att lägga upp hela schemat någon gång i veckan kommer inte riktigt ihåg hur de såg ut nu eftersom jag bara kört det i en vecka. Men kul med lite omväxling och nya träningskamrater som kommer hem över sommaren.

Idag var det Lätt böj, tung bänk och bröst som gällde. Min rygg är för tillfället inge bra så kör väldigt lätt på böjen och övningar som kräver mycket ländrygg.
4 set böj 12 reps
5 set bänk 2-3 reps
4 set sned hantelpress TUT (time under tension) 10-14 reps
4 set CableFlies superset undre/övre 10-14

Tog en tuttbild efter passet, ska försöka fixa bilder från övingarna osv imorn:) Skäggig som fan också! Det är mitt så kallade tävlingsskägg inför Fitness5 men det var ju länge sen nu så det ryker nog till midsommar haha.


Blivit dåligt med bilder och filmer på senaste tiden men ska försöka få till något i filmväg på Veckans Utmaning som vi började med förra veckan på Matochmuskler. Kommer ny utmaning varje vecka som vi kommer posta på bloggarna och facebook :) 

Nu ska jag äta middag så hörs vi Peace!

söndag 17 juni 2012

Randompass & Matlådetillverkning

Tjenare johan här
Står och lagar mat tillsammans med simon o inför en kortveckas jobb. Blir köttfärsbiffar med löksky och potatis och andra rätten är någon kycklinggrytsvariant med ädelost lök cremefraice till de kör vi någon specialpasta gjord på ägg.


Innan så har vi varit på gymmet och kört ett som jag kallar de randompass dom brukar bestå av vader och något mer som jag inte tycker fått sitt i veckan. Idag vart de biceps. Så vart tre biceps övningar 4-5 set på varje och 2 vadövningar 6 set vardera.

Nu ska jag bara ta de lugnt resten av kvällen och invänta den nya veckan med morgonskift. Hade fint pusss å kram