lördag 31 mars 2012

Axlar med Martin

Tjee Johan här.
Vart ingen träning igår, kännde mig inge pigg när jag kom hem efter jobbet. Har sovit jätte dåligt hela veckan pga en rethosta som börjat på kvällarna när man börjat varva ner. Så har den dåliga sömnen säkert lite med tidsomställningen också att göra. Men det är sjukt trevligt att det fortfarande är ljust till nästan åtta på kvällarna. 
Tog en bild från mitt fönster på solnedgången, guuu så fint!


Tränade med Martin idag som kommit hem till Rättvik över påsklovet. Vart ett hårt & trevligt 2 timmarspass axlar & mage. Vart så lång tid för man har mycket å snacka om och fick lite råd och nya övningar att prova.
Kan visa övningarna i veckan som kommer, varit väldigt dåligt med filmer/ bilder nu ett tag men det ska vi ändra på till veckan. Får köpa en headcam som man kan ha när man tränar själv hahaha.
Skriver inga övningar eftersom jag inte vet vad någon heter får fråga Martin imorgon ell nå. 
Körde mycket utsida axlar, lite knepigt att köra övningarna så dom tog på rätt ställe men fick till de rätt så bra då jag vart trött på ett ställe jag aldrig annars brukar känna av.  
Ska försöka få ihop ett nytt träningsschema tills på måndag också som jag kommer köra med ett tag fram över.
Fick feeling å tog en bild när jag kom hem idag 

Har ätit super god middag, Klyftpärr kyckling och ädelostsås. Nu ska jag se på gladiatorerna sen typ sova då det blir extrajobb imorgon, ska upp 05,00. Får se om det blir någon träning imorgon, men det lutar åt de.
Hade så bra hörs imorgon, gonatt!

fredag 30 mars 2012

Gårdegens axlar och dagens "biceps"

Godkväll antar att dom flesta är ute och förtär alkohol medans en annan sitter och laddar inför morgondagens pass!

Vart lite klent med uppdateringar igår från min sida så postar gårdagens och dagens pass direkt här.

Torsdags var det axlar då körde jag följande upplägg :
Hantelpress 21/23/26 kg körde till fail 1 set vardera vikt
Militärpress i smith utan ryggstöd, 50kg 3set 10 reps
Axelpress maskin 25 på vardera sida, 3set TUT teknik alltså inte fullt ut och inte fullt tillbaka
Stående baksida axlar, framsida och sida 3set vardera till fail..

Dagens biceps pass gick ja inte åt skogen men vart lite påfrestande då det var klent med mat innan, hade inte ätit på 4 timmar så tog vi PWO och köttade på i ca 30 min sen va vi helt slut, men jag lyckades bränna av 4 övn under tiden så hade skönt pump å va helt slut i alla fall!

Övningar: 
Rakstång curl 30kg 3set till fail (3s ner)
Z-stång lutande mot stöd ca 30kg 3set till fail sakta ner här också
Z-stång brett grepp stående utan stöd, 3set till fail där med
Avslutade med hammercurls 3x20x21kg väldigt strikt med kontakt där jag vinklar knytnäven rakt frammåt när jag är högst upp i övningen.

Efteråt vart det faktiskt tro det eller ej, en pizza och ja det va fanimej jävligt gott!

Nu ska jag nog gotta mig lite för det är jag värd och ta det lugnt resten av kvällen och ladda för imorgon då blire triceps, mage!

Ha en trevlig kväll och helg!

torsdag 29 mars 2012

Större & större

Tjenare johan här!
Som sagt gårdagens benpass var sjukt intensivt och stenhårt, men vad gör man inte för att bli starkare.
Känns rätt så duktigt i röven idag efter alla djupa set knäböj. Har blivit mycket starkare i böjen på bara tre veckor iaf och det känns skit bra. Tror att kreatinet gör sitt pretty goood :) Anyway dagens pass var armar, biceps/ triceps som stog på tur. Riktigt skönt kvällspass tillsammans med en annan Simon.
Började med bicepscurl enligt Fitness5 regler:
3x8x40kg
Dips
3 set till fail på kv
Hammercurls
3x20x21kg
Smal bänk
2x5x80kg
2x8x70kg
Pullups
3 set till fail
Sist körde jag i cablecrossen med repet i de nedre läget och körde triceps bakom ryggen. Tror vi har visat/ berättat om den övningen förut.
 De om de , just nu står jag och kollar när simon byter däck haha. Lär hem å lägga mig nu så jag orkar med att gå upp. Men de är ju fredag imorn och det är så himla härligt :) Slutar dessutom halv tolv på fredagar när man går morgonskiftet. Då blir de vader och axlar taggga !!!

 Hade gött hörs imorgon

Gårdagens benpass..

Godmorgon alla, tänkte dela med mig lite i efterhand såhär av benpasset igår!

Var ute på en 1.5h lång powerwalk i regnet innan passet, han hem å äta lite lunch/mellis innan det var dags att åka och kötta lite lår..
Var redan ganska varm i kroppen så värmde bara med lite lätta knäböjar utan vikter på stången, sen dundrade vi av
6set knäböj
4set frontböj
3set utfall
2set benspark 1dropset också
3set lårcurl

Avslutade med en kvarts stretching sen var vi nöjda för dagen, har redan idag känningar i röven, finns inge härligare än att få lov att sätta sig på muggen försiktigt ;)

Idag står axlar på tur återkommer med det!
Fanvalätt!

tisdag 27 mars 2012

Kvälls löpning när den är som bäst!

När många tankar snurrar i huvet så är det bästa som finns att ta på den absolut bästa musiken man har och dra på sig jogging skorna och verkligen bara jogga/springa/powerwalka (vad man nu föredrar) i full fart och bara njuta, är riktigt skönt ute nästan så man kan promenera i tshirt ute, så vart riktigt svettig och svårt att sluta måste jag säga! 
Vela egentligen bara fortsätta springa å aldrig komma hem!

Är iaf hemma nu vart 45 min ca körde joggning i bra tempo inte allt för lugnt heller så man hade konstant flås och sen lite små ruschar här å var för å få igång pumpet riktigt!

Imorgon väntas som sagt ben, ser fram emot det!
Peace

Inte riktigt men bra jävla nära!

Tjenare, Simon här ikväll för en uppdatering av kvällens bröstpass!
Dagen har inte varit den bästa på länge men "-What does not kill you makes you stronger" och det märktes idag då jag drog av ett Rep pb i bänken på 4x90kg var väl 3 egentligen men kände att jag nästan hade 4an också då jag tog ut mig på 12x70kg settet innan!
Provade på 100kg också som jag tagit förut men inte riktigt klarat av på slutet och fanimej om jag får säga det vad nära det var.. Nästa gång går jag direkt på 90/100 och maxar ist för att ta ut mig, kan ju köra fler reps efter maxningen!

Summering :
Bänkpress : 1x12x70 1x4x90 1x1x100 fail 1x1x100 fail på andra försöket med..
Johan: 2x14x70, 1x12x70
Sittande hantelpress i maskin : 3 set till fail (TUT betydande att man aldrig går ända ut eller ända tillbaka utan pumpar mittemellan, hade 35 på vardera sida..
Johan körde sned bänk i smithen istället
4x12x60
Cabelcross flies övre och undre : körde 3 set till fail på 18/23kg var blandat körde som jag kände att jag hade ork, vart nog 23 på första settet, sen 23 på övre och 18 på under sen 18 på båda sista settet!
Armhävningar med och utan vikt (20kg+kv) : körde 11 med 20kg och sen tävlade jag och johan där vi gjorde 4 set totalt till fail vart nog 16/18/18/14 lr nå helt slut efteråt iaf haha men det är skönt att verkligen ta ut sig också så man känner att man har "mustat ur sig" rejält ;)
Lär bara rätta till lite här och säga att jag vann Johan högreparN Tysk:)
Jag körde även Chins på kv till fail 3 set och stående Hantelrodd 3 set.

Avslutade med att köra mage, stående sidolyft med 31/41kg hantel 2set 12-14 reps vardera sida
Situps, statiskt/dynamiskt och här kör jag bara på kontakt, tar det stopp i magen så tryckar jag till på slutet för att verkligen känna att bara magen arbetar och att det tar stopp sen sakta ner och andas inte ut eller in under övningen bara i "vilo läge" sen vid statiskt så kör jag små pumpningar medans jag är uppe i statiskt läge och andas ut och in hela tiden !

Sista mag övning är liggandes på rygg på en bänk och köra "8an" röra benen helt utsträckta och i en rörelse av en åtta, sen bara kötta upp och sakta ner!

Vart inge film eller bilder då vi planerar nästa vecka att köra en hel vecka med mig och johan som vi kommer köra 100% strikt och enligt tokas regler så att säga, mer om det då!

Tack för ikväll och imorgon kör vi på igen där vi dundrar på benen en omgång!
Fan va lätt!

Kvälls köttning!

Godkväll alla, hoppas alla mår lika jävla bra som jag gör :)
Vart ett ganska sent ryggpass idag men det är skönt med lugnet på gymmet då kan man göra precis som man vill och väsnas lite extra!

Sprang till och från gymmet med trance i lurarna på högsta volym, började med att köra 3set 6reps chins, 6 reps kändes riktigt lätt första settet så det går bara lättare å lättare vilket är otroligt skönt då chins alltid varit en av mina svagheter!

Resterande övningar:
Stående hantel rodd 3set 41kg
Latsdrag 3set 80kg
Sittande kabel rodd (brett grepp) 3set 70kg
Stående stång rodd 3set 50kg (körde 27 reps första sen 20 ish sista)
Shurgs i smithmaskinen 3set 70kg körde tätt och greppade bakomryggen så att man får kontakt på baksida traps, riktigt bra rygg/axel övn brukar normalt köra den på axel passet normalt men i brist på fantasi så vart det den som sista övn! :)

Löpte som sagt hem också, och känner att konditionen börjar komma också vilket är skönt känns som att man kan jogga i evigheter :)

Ligger förövrigt enligt "comax vågen" på ca 88kg i dagsläget jämfört med 112-115 kg (minns inte riktigt) som jag vägde i somras, började deff och diet samt "Hård träning" när jag fick jobb som va i september så har ju gått ner skapligt med fett och behållt bra med muskler då jag ökat i alla övningar och även fått större muskelmass!

Trevligt som fan med resultat och det är det som driver mig att jag fortfarande kan förbättra mig och nå mina mål som än sålänge är visuella men när man verkligen kommit i form och kan börja bygga muskler så kommer målen att läggas om!

Varm dusch och kall protein shake på detta så tackar jag för mig, avslutar med en bild (ursäktar kvaliten och fotokunskaperna) den får duga i krig !
Före / Efter (juni,juli någon gång) Ignorera bondbrännan!!


Fan va LÄTT!


måndag 26 mars 2012

Pumpade ben

Tjena Johan här med en liten update.
Vart lite ändrade planer idag eftersom jag fick lov att ta kvällsskiftet iställe för morgon som jag jobbar resten av veckan. Så drog iväg till gymmet själv imorse och körde väldigt intensivt ben & mage.
Provade ett nytt träningssätt som kallas TUT - Time under tension. Såg att gustafollas.com hade kört ett sånt benpass för någon vecka sen så ville prova hur de känndes. Man kör 60 sek vila mellan seten, och övningar kör man på så vis att man har lite lättare vikter och man går inte ändå ut till utgångsläget på varje rep utan vänder precis innan utgångsläget så att muskeln är i  konstant spänning.
Jag hann köra allt på en timme. Har inte koll på hur tungt ja körde på allt så skriver bara ut set å reps.
Värmde på bensparken 2 set
Vadpress
6 set x 15 reps
Benpress
5 set x 15 reps
Lårcurl
5 set 10 reps
Benspark
5 set 12 reps
Stående vadpress i smithen
4 set 25 reps
Fick sjukt bra pump i benen. Sedan körde jag mage
Crunch på boll
3 set till fail
Sedan 3 set när man ligger på en bänk och kör upp och ner med raka ben, ni fattar säkert vad jag menar.
3 set med "åttan" & "cykeln" tror att simon har förklarat hur vi kör denna övning i något tidigare inlägg.
Nu har jag nyss ätit lunch och ska snart åka och jobba. Hade de bra så hörs vi imorn!

söndag 25 mars 2012

Deg Söndag

Gokväll Johan här.
Sitter och kikar på big brother framför datorn och äter gooa cashewnötter. Har varit väldigt lugnt på träningsfronten idag, men har fått en massa annat gjort istället. Skönt att vila någon dag också.
Varit ute sen efter lunch tills kvällen i det fina men blåsiga vädret och fixat massor med bilarna, sen vart det god middag och efterrätt, Fläskkotlett & Pommes samt våfflor det är ju trots allt våffeldagen :)
Kommande vecka tänkte vi lägga en hel veckas träning med filmer på alla övningar så att dom som är nybörjare kan se tydligt hur man "ska" göra övningarna rätt.

Trevlig Natt